Bästa serierna på Netflix 2019

basta netflix serier - Bästa serierna på Netflix 2019 1

Vilka är de bästa serierna på Netflix 2019? Vi har skapat den ultimata listan – som dessutom kommer att uppdateras pågående. Här kan du läsa en kort beskrivning och se en trailer för alla Netflix bästa serier.

Listan är inte baserad på tittarsiffror, priser eller annan statistik, utan är sammanställd av riktiga människor. Därmed är listan inte heller rankad i någon särskild ordning. Alla har olika smak, men det finns garanterat något för alla på den här listan.

Tyvärr sänds inte alla de bästa TV-serierna på svenska Netflix, men det går att komma åt Netflix US via VPN och se alltihop!


The Carbonaro Effect

Gatumagi, komedi, trollkarl, dold kamera

Carbonaro Effect kretsar kring magikern Michael Carbonaro, som med dolda kameror filmar reaktionerna till sin magi på gator, torg, parker, kontor och andra platser. Det är en familjevänlig, rolig och häpnadsväckande serie som alltid underhåller.

Trailer för Carbonaro Effect:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Black Mirror

Tech, drama, thriller, spekulativ fiktion, sci-fi, antologi

Black Mirror är förmodligen den bästa brittiska serien någonsin! Ursprungligen producerades serien av Brittiska Channel4. Låt dig inte luras av det konstiga första avsnittet – Handlingen i varje avsnitt är fristående och ger en mörk insikt i vad framtiden, teknologisk utveckling och media kan utvecklas till. Se även långfilmen ”Black Mirror: Bandersnatch” på Netflix.

Trailer för Black Mirror:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

The Good Place

Fantasi, komedi

Den roliga och beroendeframkallande The Good Place är definitivt ett av de bästa Netflix-serierna på listan. Kristen Bell spelar huvudrollen (Eleanor Shellstrop), som vaknar upp i efterlivet som skapades av Michael (Ted Danson). Det är en himmelsliknande plats där endast de mest rättfärdiga hamnar – men Eleanor är där av misstag och måste dölja sitt riktiga jag.

Trailer för The Good Place:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

F Is for Family

Animation, komedi

F Is For Family är en tecknad komediserie i stil med Family Guy och The Simpsons, fast den är löst baserad på komikern Bill Burr’s uppväxt på 70-talet – ”en tid när du kunde slå dina barn, röka inomhus och ta med en pistol till flygplatsen”. Vi följer familjen Murphys vardagsliv, med Bill Burr som rösten för pappy Murphy.

Trailer för F Is for Family:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Instant Hotel

Reality, resor, hotell

Instant Hotel är den Australiensiska reality-serien som ingen frågade efter, men som alla finner underhållande. Fem lag tävlar om vem som kan förvandla sitt hus till det bästa hotellet, vilket sedan utvärderas av de övriga deltagarna efter en natt på dersa ”omedelbara hotell”.

Trailer för Instant Hotel:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Magic for Humans

Gatumagi, trollkarl, komedi

Magikern Justin Willman använder kombinationer av magi, humor, illusioner, kameratricks och skådespelare för att lura vanliga människor, så väl som tittaren, på alla möjliga vis. Om du vill skratta samtidigt som du kliar dig i huvudet och undrar hur han gjorde tricket så är Magic For Humans för dig.

Trailer för Magic for Humans:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Luther

Brott, drama, mysterie

Luther, som spelas av Idris Elba, är en lysande men impulsiv, självdestruktiv detektiv. Efter att han får reda på seriemördarens identitet blir serien till en psykologisk duell mellan rovdjur och byte.

Trailer för Luther:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Suits

Drama, komedi, lag

Suits handlar om hur den väldigt intelligenta studenten Michael Ross (Patrick J. Adams), med fotografiskt minne, får sina drömmar om Harvard Law School krossade när han ertappas med att sälja svaren till ett prov. Genom en serie osannolika händelser hamnar han, trots detta, i en arbetsintervju hos stjärnadvokaten Harvey Specter (Gabriel Macht). Han får jobbet trots att han inte är licensierad och sedan måste de tillsammans dölja hans förflutna. Det var även Meghan Markles genombrott, innan hon fick rollen som hertiginna av Sussex.

Trailer för Suits:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Supernatural

Fantasi, skräck, drama

Supernatural handlar om bröderna Sam och Dean Winchester, vars mamma blev mördad av en övernaturlig kraft. Denna incident ledde till att deras far tränade dem till soldater i kriget mot demoner, monster och mystiska varelser.

Trailer för Supernatural:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Parks and Recreation

Komedi, mockumentär

Parks and Recreation skapades av Greg Daniels and Michael Schur, efter deras framgång med den amerikanska versionen av The Office. Serien har en liknande stil, men det är Amy Poehler som spelar huvudrollen Leslie Knope, en ambitiös, genomgod regeringsarbetare som jobbar på parkavdelningen i en liten stad i USA. Hennes drömmar om att perfektera småstaden och stärka sin politiska karriär möts dock av ständiga motgångar. Och våfflor.

Trailer för Parks and Recreation:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Supergirl

Action, drama, superhjälte, äventyr

Supergirl handlar om hur stålkvinnan Kara Zor-El kommer till jorden, efter att hennes kusin Stålmannen redan har blivit etablerad som hjälte. Själv måste hon dölja sina förmågor under uppväxten, tills hon en dag blir rekryterad av Hank Henshaws mystiska organisation Department of Extra-Normal Operations.

Trailer för Supergirl:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Get Shorty

Brott, komedi

Get Shorty är en nylanserad version av filmen med samma namn, som handlar om hur en gangster från Nevada försöker ge upp sitt brottsliga förflutna för att flytta till Hollywood och bli filmproducent istället. Allt går dock inte riktigt som han har tänkt sig, eftersom hans bakgrund tycks följa med honom till Hollywood.

Trailer för Get Shorty:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Anthony Bourdain – Parts Unknown

Dokumentär, reality, resor, mat

Den berömda kocken och världsresenären Anthony Bourdains sista serie någonsin är lyckligtvis en av hans bästa. I andra serier besökte han några av världens kändaste, häftigaste, vackraste platser – men nu är det äntligen dags att utforska mindre kändra destinationer över hela världen – och naturligtvis provsmaka all den unika maten.

Trailer för Parts Unknown:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

The Vampire Diaries

Drama, skräck, fantasy

The Vampire Diaries utforskar vad som kan hända när två uråldriga vampyrbröder flyttar till en liten stad i Virginia – och blir kära i samma tjej. Den ena av bröderna försöker att smälta in och leva fridfullt med människorna, medan den andra är blodtörstig, våldsam och oförsiktig.

Trailer för The Vampire Diaries:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Schitt’s Creek

Komedi

Schitt’s Creek utforskar vad som händer om en väldigt rik familj förlorar (nästan) allt och måste börja om från början – ute på vischan. Serien handlar om hur familjen Rose blir av med hela sin förmögenhet, förutom en liten småstad de köpte som ett skämt, som de nu måste flytta till.

Trailer för Schitt’s Creek:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Sick Note

Svart komedi

Sick Note börjar med att huvudpersonen, Daniel (Rupert Grint), blir diagnoserad med dödlig cancer – samtidigt som resten av hans liv känns meningslöst. Inom kort får han reda på att han har blivit feldiagnostiserad, men eftersom alla behandlar honom så mycket bättre bestämmer han sig för att inte berätta för någon att han är frisk. Ännu.

Trailer för Sick Note:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Master of None

Komedi, drama

Master of None följer den unga skådespelaren Dev, som försöker att lyckas i så väl karriär som förhållanden i New York. Serien är löst baserad på Aziz Ansaris riktiga liv och hans föräldrar spelas av hans riktiga föräldrar i serien. Det har släppts två säsonger av Master of None och det verkar tyvärr som att det tar slut där.

Trailer för Master of None:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Arrested Development

Komedi

Arrested Development är den lilla serien som kunde. Redan från början hade serien svårt att fånga nya tittare, men de som tittade fastnade stenhårt. Det blev till en kulthit och lanserade/återlanserade många kända skådespelares karriärer, inklusive Jason Bateman, Will Arnett, David Cross, Michael Cera, Portia de Rossi och Jeffrey Tambor. En av de bästa och roligaste TV-serierna på Netflix – och i allmänhet!

Trailer för Arrested Development:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Big Mouth

Komedi, animation

Big Mouth är en tecknad serie för vuxna som kretsar kring puberteten och alla dess problem. Serien är full av grov humor och är baserad på skaparnas (Nick Kroll och Andrew Goldberg) egna liv och erfarenheter som tonåringar.

Trailer för Big Mouth:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Better Call Saul

Drama, komedi, brott

Better Call Saul är både en föregångare och en spin-off till Breaking Bad, där vi får se hur advokaten Saul Goodman fick sin start, innan han träffade Walter White. Andra bekanta personer som dyker upp är knarklangaren Gustavo Fring, ex-polisen Mike och kartellmedlemmen Hector Salamanca. Better Call Saul är den bästa serien för fans av Breaking Bad, men kan lika gärna ses av nykomlingar!

Trailer för Better Call Saul:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Norsemen

Komedi, historia

Norsemen (Vikingane) är en historiskt baserad serie om norska vikingar, men till skillnad från andra, liknande serier, tar denna en komisk twist. Om du saknar ”Hem till Midgård” så är det här den bästa TV-serien för dig.

Trailer för Norsemen:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

How to Get Away With Murder

Brott, drama

How To Get Away With Murder handlar om hur man kommer undan med mord. Viola Davis spelar den framgångsrika advokaten och lagprofessorn Annalise Keating, som jobbar för det prestigefyllda Middleton University i Philadelphia. Hon väljer ut fem av sina studenter för att jobba som interns åt hennes advokatbyrå och inom kort blir hon, hennes man och hennes studenter inblandade i märkliga mord och mysterier…

Trailer för How to Get Away With Murder:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Atypical

Komedi, drama

Den här serien handlar om hur den autistiske tonåringen Sam bestämmer sig för att (försöka) hitta kärleken. Det kräver dock att han blir mer självständig och utforska vad det ens betyder att vara ”normal”. Ibland måste man stå ut för att passa in.

Trailer för Atypical:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Altered Carbon

Sci-fi, action

Altered Carbon utspelar sig i en framtid över 360 år från nu, där döden inte längre är slutet, utan en övergång… Men inte till efterlivet, utan till en ny kropp. Den teknologiska utvecklingen har nämligen lett till att medvetandet och minnen kan lagras digitalt, vilket innebär att kroppar kan bytas ut och att döden inte är permanent. En fånge, vars medvetande har legat på lager i 250 år får en ny kropp – i utbyte mot att lösa ett mord.

Trailer för Altered Carbon:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

The IT Crowd

Komedi

The IT Crowd är en av Storbritanniens mest älskade komediserier någonsin och har blivit till en kultklassiker. Serien handlar om IT-avdelningen på det stora företaget Reynholm Industries, som tvingas jobba nere i den smutsiga källaren. Allihop undviker gärna jobb, social kontakt och ansvar för att kunna lalla och irritera varandra istället.

Trailer för The IT Crowd:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

The Blacklist

Drama, brott

The Blacklist handlar om hur den legendariska brottslingen Raymond ”Red” Reddington (James Spader) gör en deal med FBI, efter att ha undvikit polisen i årtionden. I utbyte mot att bli frisläppt lovar han att hjälpa FBI att sätta dit alla skurkar på sin ”svarta lista” – en lista över världens farligaste förbrytare. Han insisterar att bli ihopparad med den unga agenten Elizabeth Keen (Megan Boone) för att tillsammans stoppa bovarna. Men varför är han så intresserad av just Elizabeth?
Elizabeth Keen

Trailer för The Blacklist:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Paradise PD

Komedi, animation

Från skaparna av Brickleberry kommer Paradise PD, en tecknad komediserie som riktar sig mot vuxna och handlar om hur polischefen Randall Crawford försöker få ordning på resten av polisstyrkan. Det är nämligen en samling urusla poliser, inklusive hans son, som förmodligen gör mer skada än nytta för den lilla staden Paradise.

Trailer för Paradise PD:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Ozark

Brott, drama

Ozark handlar om hur den finansiella planeraren Marty Byrde (Jason Bateman) och hans företagspartner blir ertappade av maffian de har tvättat pengar åt – det saknas nämligen pengar – och det är hans partner som har stulit dem. För att inte bli skjuten på plats lovar han istället att börja tvätta en betydligt större summa pengar och flyttar, med familjen, till Ozark-regionen som ligger i delar av delstaterna Missouri, Arkansas, Oklahoma och Kansas. Hur tvättar man 100 miljoner om året, utan att väcka misstankar eller bli upptäckt? Det blir inte lätt för Marty och resten av familjen…

Trailer för Ozark:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Lovesick

Komedi, förhållanden

Lovesick (tidigare Scrotal Recall) handlar om hur en ung man, som efter flera års promiskuitet och relationshoppande får reda på att han har klamydia. Nu måste han kontakta alla sina tidigare partners – och konfrontera problemen som ledde till förhållandets slut. Som stöd har han sina två rumskamrater.

Trailer för Lovesick:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Love

Drama, romans, komedi

Love är en serie om kärlek, men inte som alla andra romantiska komedier. Det är Judd Apatow (Knocked Up, 40 Year Old Virgin, This is 40) som ligger bakom serien, med komikern Paul Rust och skådespelerskan Gillian Jacobs i huvudrollerna. Efter att den milda, något nördiga Gus (Paul Rust) av en slump träffar på den vilda, oansvariga Mickey (Gillian Jacobs) börjar de tillsammans utforska vad kärleken egentligen är.

Trailer för Love:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Shooter

Shooter är baserad på boken ”Point of Impact” av Stephen Hunter (och filmen baserad på samma bok). I huvudrollen som skarpskytten Bob Lee Swagger ser vi Ryan Phillippe, som lever i exil, men blir indragen i action efter att han får reda på en plan att mörda presidenten. Inom kort visar det sig dock att hans förflutna är inblandat och inget är som det verkar.

Trailer för Shooter:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Marvel’s Luke Cage

Action, drama, superhjälte

Luke Cage (Mike Colter) utsätts för ett experiment som går snett och av misstag ger honom superstyrka och oförstörbar hud. Efter ett misslyckat förhållande med superhjälten Jessica Jones bestämmer han sig för att leva som en vanlig man i Harlem, men naturligtvis går det inte som han hade tänkt sig. Han blir snabbt indragen i att försvara sin stad – samtidigt som hans förflutna förföljer honom.
.

Trailer för Luke Cage:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Archer

Animation, komedi, spionage

Archer handlar om agent Sterling Archer, som på något vis lyckas vara världens bästa spion, trots att han är en grov alkoholist, bortskämd mammaspojke och dryg som bara den. Serien skapades av Adam Reed (Sealab 2021, 12 oz. Mouse, Frisky Dingo) och är i samma anda som hans tidigare verk, fast med färre talande havskreatur. Vid sin sida har Archer sin mamma (så klart), sin on/off-flickvän Lana, nördiga revisor Cyril, spritt språngande galna forskare/uppfinnare Krieger, assistenten Cheryl och Pam från personalavdelningen.

Trailer för Archer:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Unbreakable Kimmy Schmidt

Komedi

Unbreakable Kimmy Schmidt handlar om vad som händer efter att man har vuxit upp i en bunker under jorden för att man tillhör en konstig domedagskult. Något som alla kan relatera till. Efter 15 år i bunkern kommer 29-åriga Kimmy Schmidt äntligen ut och flyttar till New York, med en väldig naiv och färsk syn på livet, där hon får jobb som barnflicka.

Trailer för Unbreakable Kimmy Schmidt:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

The Ranch

Komedi

The Ranch är en sitcom om den dysfunktionella familjen Bennett, som bor på Iron Rive Ranch i den fiktionella lilla byn Garrison i Colorado. Ashton Kutcher spelar Colt, en semi-professionell amerikansk fotbollsspelare vars karriär får ett plötsligt slut, vilket leder till att han återvänder hem till familjeranchen. Han har dock inte träffat sin far (Sam Elliott) på 15 år och måste bevisa att han kan ta över ranchen. Hans ex från high school, Abby (Elisha Cuthbert), är också kvar i hemstaden.

Trailer för The Ranch:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Californication

Drama, komedi

Californication handlar om Hank Moody (David Duchovny), en författare med skrivkramp, som dessutom är alkoholist, sexmissbrukare och väldigt charmig. Serien kretsar kring hans eskapader och försök att återansluta med sin dotter Becca och sitt ex Karen (Natascha McElhone), samtidigt som han försöker blåsa liv i sin författarkarriär och undvika att bli utpressad.

Trailer för Californication:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

New Girl

Komedi

New Girl handlar om hur knäppa och glada Jess (Zooey Deschanel) flyttar in i en lägenhet med tre singelkillar. Killarna, Nick (Jake Johnson), Schmidt (Max Greenfield) och Winston (Lamorne Morris) tycker att hon är lite udda, men charmig. Enligt skaparen var tanken att göra en serie som kretsar kring den udda bästa kompisen, som i vanliga fall inte har huvudrollen. Serien följer deras kärleksliv, karriärer och upptåg i Los Angeles.

Trailer för New Girl:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

The Indian Detective

Komedi, drama

The Indian Detective handlar om hur en polis (Russell Peters) från Toronto blir tillfälligt avstängd från tjänsten på grund av inkompetens och bestämmer sig för att hälsa på familjen i Mumbai, Indien. När han är där blir han dock indragen i en mordgåta med kopplingar till Kanada…

Trailer för Indian Detective:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Marvel’s Jessica Jones

Action, drama, superhjälte

Jessica Jones är en av Marvels mörkare karaktärer. En före detta superhjälte, vars karriär får ett tragiskt och kort slut, varpå hon bestämmer sig för att flytta till New York och bli privatdetektiv istället. Hon kämpar inte bara med att lös brott och människor med ovanliga förmågor, utan även sin post-traumatiska stress och alkoholism. Inom kort tvingas hon att konfrontera sitt förflutna igen…

Trailer för Jessica Jones:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

White Gold

Komedi

White Gold, från skaparen av The Inbetweeners, handlar om den kaxiga, smarta fönsterförsäljaren Vincent Swan (Ed Westwick), som gladeligen bryter reglerna om det innebär att han gör en försäljning. Serien utspelar sig i mitten av 80-talet och påminner lite om en sarkastisk version av The Wolf of Wall Street, The Big Short och The Inbetweeners, varifrån vi även ser skådespelarna Joe Thomas och James Buckley.

Trailer för White Gold:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Halt and Catch Fire

Drama

Halt and Catch Fire är en fiktiv titt på den digitala revolutionen på 80- och 90-talen som ledde till dagens informationssamhälle. Serien börjar med att huvudpersonerna startar bolaget Cardiff Electric och försöker skapa en klon av en IBM-PC, med hjälp av ett team datorexperter och programmerare. Sedan följer vi karaktärerna och den teknologiska utvecklingen tillsammans hela vägen till internet och sökmotorer.

Trailer för Halt and Catch Fire:

Få tillgång till 🇺🇸 Netflix US nu!
 

Talar du finska? Se parhaat Netflix sarjat.

Relevanta nyheter