NordVPN

NordVPN grundades 2012 av ett gäng skandinaver, men är registrerat som företag i Panama. Namnet syftar till att de vill upprätthålla den nordiska standarden för tillit, förtroende och innovation. Trots att företaget är så pass ungt så har NordVPN redan blivit en av de absolut bästa VPN-tjänsterna på nätet. De har ett av de största nätverken av internationella servrar, vilket består av tusentals servrar i över 60 olika länder.

Tjänsten utlovar fullständig anonymitet för sina användare, vilket innebär att allting krypteras med 2048-bitars kryptering och att ingenting av din historik eller användning sparas i loggar. VPN-tjänsten kan användas för allt från att surfa på webben till att streama högupplöst video och att ladda hem stora filer. Ett enda användarkonto kan användas på upp till 6 enheter åt gången och alla nya kunder får 30 dagars öppet köp. Här under följer vår recension av NordVPN.

Pros / Cons
  • 5200+ servrar i 62 länder
  • 6 enheter med samma konto
  • Stark kryptering
  • 30-dagars öppet köp
  • Snabb kundservice
  • Ingen programvara på svenska

Pris och paket

NordVPN erbjuder paket i flera olika tidsperioder. Du kan välja mellan 1 månad, 6 månader, 12 månader eller 24 månader. Alla paket har exakt samma egenskaper, så det enda som skiljer är priset per månad. Alla paket kommer med en 30-dagars nöjdhetsgaranti, så om du har några problem eller är otillfredsställd med produkten så kan du få pengarna tillbaka.

1-månadsplan

$11,95
per månad

$143,40 per år

Beställ nu!

2-årsplan
EXKLUSIVT ERBJUDANDE

$3,99
per månad

66% rabatt!
$47,87 per år

Beställ nu!

1-årsplan

$6,99
per månad

41% rabatt!
$83,88 per år

Beställ nu!

 

För en kontraktsperiod på en månad erbjuder NordVPN sin tjänst för $11,95. Om du istället bokar upp 6 månader framåt så kostar det $9,00 per månad, medan ett årskontrakt kostar $6,99 per månad och 2 år kostar $3,99 per månad. Det finns ofta kampanjer som erbjuder rabatt på ett visst paket, eller ett längre paket för ett ännu bättre pris.

Betalningsalternativ:

Eftersom företaget är baserat i Panama så erbjuds tyvärr inte svenska tjänster för vanliga banköverföringar. Däremot kan du alltid betala med kreditkort, e-plånböcker som PayPal, eller via Bitcoin. Övriga alternativ inkluderar: AliPay, UnionPay, WebMoney, Yandex, giropay, Sofort och iDeal.

Kreditkort:
VISA
MasterCard
American Express
Discover Card
E-plånböcker:
PayPal

Kryptovalutor:
Bitcoin

Vilka funktioner ingår i NordVPN?

Utöver en krypterad och säker anslutning via VPN så har NordVPN ett antal extra specialfunktioner. Vissa av dessa funktioner erbjuds enbart av NordVPN, så det är definitivt värt att läsa igenom dem.

6 enheter: Ett konto hos NordVPN kan användas på sex enheter åt gången.

P2P-nedladdning:
NordVPN har ingen begränsning på mängden data som överförs, eller på vilket sätt den överförs. Andra tjänster blockerar ibland P2P-nedladdning, såsom Torrents, men med NordVPN är nedladdningen alltid snabb och säker.

SmartPlay:
En funktion som ger dig tillgång till över 150 olika landsbegränsade streaming-tjänster, inklusive Netflix, Hulu, Amazon Prime, Crackle och många fler, via en krypterad ”smart DNS” som kringgår geo-baserade lås.

Kill Switch:
Stänger automatiskt av anslutningen till alla program som använder internet om VPN-anslutningen slutar att fungera. Den kan även stänga av hela internetanslutningen. Det skyddar din IP-adress från att läcka av misstag om någonting händer. Andra VPN-tjänster har inte denna funktion.

CyberSec AdBlocker:
Om du aktiverar CyberSec så kommer farliga webbplatser och malware, plus irriterande pop-ups, automatiska videoannonser och annat reklammaterial att blockeras. Det gör så att du surfar ännu säkrare och snabbare.

Inga loggar:
NordVPN lagrar aldrig information om kunderna, webbplatserna de besöker eller informationen som överförs. Dessutom är företaget beläget utanför EU och USA, vilket innebär att de inte ens har skyldighet att överlämna informationen.

Dubbel VPN:
Om du vill kan du dubbelkryptera internettrafiken, för att skapa ett extra lager av skydd. Andra VPN-tjänster har inte denna funktion.

Webbläsartillägg:
Om du inte vill kryptera hela anslutningen kan du använda NordVPNs tillägg för Firefox eller Chrome för att endast kryptera webbläsarens trafik.

Dedikerad IP-adress:
Eftersom VPN-servrar ofta används av flera människor åt gången kan de i särskilda fall blockeras av vissa webbplatser. NordVPN erbjuder en dedikerad IP-adress som tilläggstjänst för att kringgå detta. Andra VPN-tjänster har inte denna funktion.

Onion over VPN:
NordVPN erbjuder en specialtjänst för den som vill surfa via det anonyma nätverket The Onion Router (TOR). Genom att ansluta till en särskild server får du en direkt, krypterad, anonym anslutning till TOR-nätverket.

Skydd mot DNS-läckage:
Alla DNS-förfrågningar ska skickas genom den säkra VPN-tunneln, men under särskilda omständigheter kan en förfrågan skickas till din internetleverantör istället. NordVPN skyddar mot dessa läckor.

Hur fungerar andra tjänster med NordVPN?

NordVPN NetflixNetflix fungerar väldigt bra med NordVPN, eftersom det är en snabb tjänst med många länder att välja från (inklusive USA).

NordVPN uTorrentTorrents, t.ex. via uTorrent fungerar också väldigt bra med NordVPN och nedladdningarna går lika snabbt som utan en VPN-tunnel.

SVT Play

Play-tjänster kan kräva en svensk VPN om man är utomlands och NordVPN fungerar utmärkt med tjänster så som SVT Play, Dplay, Viafree och så vidare. Naturligtvis kommer man även åt andra länders Play-kanaler.

Platser och servrar

NordVPN har ett enormt antal servrar (långt över 3000 i skrivande stund) och nätverket växer mer för varje år. Dessa servrar är spridda över hela världen, i omkring 60 olika länder inom Asien, Nordamerika, Sydamerika, Oceanien och nästan alla Europeiska länder. Det finns dessutom ett fåtal servrar i Afrika, vilket är extremt sällsynt i VPN-tjänster. Här är den fullständiga listan över virtuella platser du kan surfa från:

AlbanienIslandSchweiz
ArgentinaIsraelSerbien
AustralienItalienSingapore
BelgienJapanSlovakien
BrasilienKanadaSlovenien
BulgarienKroatienSpanien
ChileLettlandStorbritannien
Costa RicaLuxemburgSverige
CypernMalaysiaSydafrika
DanmarkMexicoSydkorea
EgyptenMoldavienTaiwan
EstlandNederländernaThailand
FinlandNorgeTjeckien
FrankrikeNya ZeelandTurkiet
GeorgienÖsterrikeTyskland
GreklandPolenUkraina
Hong KongPortugalUngern
IndienRumänienUSA
IndonesienRysslandVietnam
Irland

Kompatibilitet

Stöd för alla de vanligaste operativsystemen för datorer, smartphones och tablets erbjuds av NordVPN. Det inkluderar datorer som kör Microsoft Windows, Android-telefoner, Android-spelkonsoler eller TV-apparater med Android, alla Apple-enheter – och dessutom Linux, vilket inte stöds av alla VPN-tjänster. Din router kan konfigureras för att köra NordVPN över hela WiFi-nätverket. De har även särskilda tillägg för webbläsarna Chrome och Firefox.

Kort sagt, NordVPN är kompatibel och kan användas med:
Windows
Mac, iPad, iPhone
Linux
Android
Routrar
Chrome
Firefox

Kundtjänst

NordVPNs hemsida finns tillgänglig på många olika språk, men hjälpsektionen, samt deras FAQ med vanliga frågor och svar finns tyvärr endast på engelska än så länge. Kundtjänsten kan kontaktas via e-mail eller chatt och brukar svara väldigt snabbt, men är onödigt svår att hitta. För att kontakta kundtjänst måste du först leta efter ett svar i deras hjälpcenter – det är inte förrän dess som man får fram knappar för chatt och e-post.

De är även aktiva i sociala medier, där de bland annat delar med sig av kampanjer och säkerhetsnyheter.

Varför bör jag välja NordVPN?

NordVPN erbjuder funktioner och tjänster som går utöver det vanliga för VPN-leverantörer. Vi talar bland annat om Dubbel VPN, CyberSec, P2P-nedladdning, Anti-DDoS, Onion över VPN, Kill Switch och dedikerad IP-adress, som kan öka funktionaliteten och säkerheten av din VPN-anslutning, även om den avbryts plötsligt.

Dessutom krypteras all din trafik på samma vis som militärens, utan att någon som helst information om dig eller ditt beteende online lagras i loggfiler. Allt detta innebär att NordVPN erbjuder vad som kanske är den mest omfattande tjänsten för VPN och internetsäkerhet som finns. Som om det inte vore nog är det otroligt nog även en av de billigaste tjänsterna!

Slutsats

Det finns många bra skäl till att välja NordVPN, särskilt det faktum att de har över 3200 servrar i 60 länder, med blixtsnabba överföringshastigheter, samt att de har fler extrafunktioner än alla andra tjänster. Om någon av specialfunktionerna lockar dig väldigt mycket så är NordVPN förmodligen det bästa valet av VPN.

Det är dock inte alla som behöver dem, men även om du inte känner något behov för extrafunktionerna så är NordVPN ett utmärkt val. De har dessutom ett av de lägsta priserna på nätet, särskilt med tanke på allt som ingår. Vad väntar du på? Kryptera din trafik nu!

NordVPN

Snabb & säker

Från $2,99 per månad

Skaffa NordVPN nu!