NordVPN

NordVPN är den bästa VPN-tjänsten enligt våra tester, i vilka vi utvärderar faktorer så som säkerhet, hastighet, serverutbud, kundtjänst och funktionalitet. NordVPN sammanslogs nyligen med Surfshark VPN och värvade därmed deras VPN-experter.

NordVPN krypterar din internetanslutning för att skydda din data och integritet på nätet. Deras toppkvalitativa VPN-nätverk låter dig ansluta till över 6000 VPN-servrar i 60 olika länder och du kan använda samma abonnemang på 6 olika enheter samtidigt, utan extra kostnad.

NordVPN utlovar fullständig anonymitet för sina användare, vilket innebär att all trafik krypteras och att ingenting av din historik eller användning sparas i loggfiler. Det innebär att ingen utomstående kan avlyssna eller avkoda informationen som skickas och tas emot, samtidigt som din IP-adress och fysiska plats döljs.

NordVPN kan användas för allt från att surfa på webben till gaming till att streama videos till att ladda hem stora filer. Deras nya NordLynx-protokoll erbjuder en ännu säkrare och snabbare VPN-anslutning än någonsin!

Pros / Cons
  • Bäst VPN i test
  • Marknadens snabbaste VPN-anslutning
  • 6000+ servrar i 60 länder
  • 6 enheter / personer kan använda samma konto
  • Hög nivå av säkerhet och integritet, med stark kryptering
  • Snabb support 24/7
  • 30-dagars öppet köp
  • Ingen programvara på svenska
  • Inte den billigaste VPN-tjänsten

Testa NordVPN idag!

nordvpn

Upp till 68% rabatt!
VPN-Sverige fixar alltid bäst pris åt dig

Till Erbjudande!Till Erbjudande!

30 dagars pengarna tillbaka-garanti
Betala månadsvis eller årsvis
Snabbast och säkrast VPN-anslutning
Blockera spårning och annonser
Blixtsnabb kundservice
Se amerikanska Netflix i Sverige
Se svensk TV utomlands
Streama sport och Formel 1
+ Mycket mer

Så fungerar NordVPN-anslutningen

När du ansluter till internet via NordVPN så kapslas informationen som skickas och tas emot in i en krypterad nätverkstunnel mellan din enhet och en säker VPN-server. NordVPN använder sig av den högsta möjliga nivån med 256-bitars AES-kryptering – samma nivå som regeringar, militären och säkerhetsexperter använder. Den här animeringen visar på ett väldigt enkelt sätt hur VPN-tunneln fungerar.

NordVPN-anslutning

 


NordVPN

Surfa säkrare på tre enkla steg:

1. Skapa ett konto

2. Ladda hem och installera NordVPN-appen

3. Anslut till en VPN-server i valfritt land och surfa säkert!

Sätt igång!

Om NordVPN’s historia

NordVPN grundades av ett gäng barndomsvänner som ville utveckla en lösning på de ökande problemen med övervakning, censur, dataintrång och kontroll över internet. Namnet syftar till deras mål att upprätthålla den nordiska standarden för kvalitet, tillit, frihet och innovation.

Deras kärnvärderingar ligger i ett öppet internet med yttrandefrihet och lika åtkomst för alla, med en hög nivå av integritet och säkerhet för individen. NordVPN var med och grundade organisationen VPN Trust Initiative (VTI), som syftar till att utbilda allmänheten om cybersäkerhet och sätta kvalitetsstandarder för hela VPN-branschen.

Teamet bakom NordVPN är utan tvekan ett av de bästa i världen efter sammanslagningen med Surfshark VPN, vilket tidigare var vår topprekommenderade VPN-tjänst. Deras partnerskap kommer avsevärt att öka NordVPNs redan imponerande profil, tjänstekvalitet, expertis och marknadsandel.

nordvpn

Bäst VPN i test!

NordVPN är en snabb och billig VPN-tjänst, med 6000+ servrar i 60 länder.

+ Streama innehåll från hela världen

NordVPN + Netflix

NordVPN låter dig streama Netflix från andra länder, t.ex. USA, så att du kan se filmer och serier som inte finns tillgängliga på Svenska Netflix. Amerikanska Netflix har cirka dubbelt så stort utbud som i Sverige, på grund av skillnader i visningsrättigheter. Det är dock fullt lagligt att ansluta via ett annat land med NordVPN och sedan kan du se Netflix-innehållet från det landet. 👍

Mer information om NordVPN

VPN-protokoll

NordVPN erbjuder tre olika säkerhetsprotokoll för att ansluta till deras VPN-servrar på ett säkert vis. Alla protokoll strävar naturligtvis efter att vara så snabba, säkra och stabila som möjligt, men dessa faktorer kan skilja sig något mellan dem.

IKEv2/IPsec

Internetprotokollsäkerhet (IPsec) fungerar med den senaste versionen av Internet Key Exchange (IKEv2) för att förbättra säkerheten, stabiliteten och hastigheten. IKEv2/IPsec använder kraftfulla kryptografiska algoritmer och nycklar, som är okrossbara av superdatorer.
+ Populärt, säkert, snabba hastigheter
Enkelt att blockera med brandväggar

OpenVPN

OpenVPN är ett extremt mångsidigt säkerhetsprotokoll som du kan använda för både UDP- och TCP-portar. För att garantera skyddet av dina känsliga data använder OpenVPN AES-256-GCM krypteringsalgoritm med en 4096-bitars DH-nyckel.
+ Bäst kryptering, öppen källkod
Lägre hastigheter

NordVPN NordLynx

NordLynx är baserat på WireGuard®-protokollet, vilket är det mest moderna och effektiva VPN-protokollet. NordLynx är lika snabbt, lättviktig och säkert, men har gått ett extra steg för att försäkra din integritet genom att inte lagra någon information alls på VPN-servern.
+ Snabbast, med väldigt hög säkerhet och integritetsskydd

NordVPN serverplatser runt om i världen

NordVPN utvidgar ständigt sitt utbud av VPN-servrar i många olika länder världen över. I skrivande stund erbjuds över 6000+ servrar i 60 olika länder, inklusive länder som inte erbjuds av andra VPN-tjänster.

Dessutom är alla deras servrar fysiska servrar på plats, i stället för virtuella molnservrar. Många är specifikt utformade för att kringgå de statliga brandväggar och VPN-detektorer som vissa länder använder för att begränsa och övervaka sina invånares internetåtkomst.

Europa

Nederländerna, Albanien, Belgien, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Moldavien, Spanien, Spanien, Storbritannien, Portugal, Polen, Frankrike, Rumänien, Sverige, Tyskland, Serbien, Slovakien, Slovenien, Finland, Schweiz, Danmark, Tjeckien, Ukraina, Ungern, Estland

Syd- och Nordamerika

Argentina, Brasilien, Chile, Costa Rica, Kanada, Mexiko, USA

Afrika och Mellanöstern

Sydafrika, Israel, Turkiet, Förenade Arabemiraten

Asien och Oceanien

Australien, Sydkorea, Hongkong, Indonesien, Indien, Japan, Malaysia, Singapore, Taiwan, Thailand, Nya Zeeland, Vietnam

Funktioner

Vilka funktioner ingår i NordVPN?

Utöver en krypterad och säker anslutning via VPN så har NordVPN ett antal extra specialfunktioner. Vissa av dessa funktioner erbjuds enbart av NordVPN, så det är definitivt värt att läsa igenom dem.

6 enheter: Ett konto hos NordVPN kan användas på sex enheter åt gången.

P2P-nedladdning:
NordVPN har ingen begränsning på mängden data som överförs, eller på vilket sätt den överförs. Andra tjänster blockerar ibland P2P-nedladdning, såsom Torrents, men med NordVPN är nedladdningen alltid snabb och säker.

SmartPlay:
En funktion som ger dig tillgång till över 150 olika landsbegränsade streaming-tjänster, inklusive Netflix, Hulu, Amazon Prime, Crackle och många fler, via en krypterad ”smart DNS” som kringgår geo-baserade lås.

Kill Switch:
Stänger automatiskt av anslutningen till alla program som använder internet om VPN-anslutningen slutar att fungera. Den kan även stänga av hela internetanslutningen. Det skyddar din IP-adress från att läcka av misstag om någonting
händer. Andra VPN-tjänster har inte denna funktion.

CyberSec AdBlocker:
Om du aktiverar CyberSec så kommer farliga webbplatser och malware, plus irriterande pop-ups, automatiska videoannonser och annat reklammaterial att blockeras. Det gör så att du surfar ännu säkrare och snabbare.

Inga loggar:
NordVPN lagrar aldrig information om kunderna, webbplatserna de besöker eller informationen som överförs. Dessutom är företaget beläget utanför EU och USA, vilket innebär att de inte ens har skyldighet att överlämna informationen.

Dubbel VPN:
Om du vill kan du dubbelkryptera internettrafiken, för att skapa ett extra lager av skydd. Andra VPN-tjänster har inte denna funktion.

Webbläsartillägg:
Om du inte vill kryptera hela anslutningen kan du använda NordVPNs tillägg för Firefox eller Chrome för att endast kryptera webbläsarens trafik.

Dedikerad IP-adress:
Eftersom VPN-servrar ofta används av flera människor åt gången kan de i särskilda fall blockeras av vissa webbplatser. NordVPN erbjuder en dedikerad IP-adress som tilläggstjänst för att kringgå detta. Andra VPN-tjänster har inte
denna funktion.

Onion over VPN:
NordVPN erbjuder en specialtjänst för den som vill surfa via det anonyma nätverket The Onion Router (TOR). Genom att ansluta till en särskild server får du en direkt, krypterad, anonym anslutning till TOR-nätverket.

Skydd mot DNS-läckage:
Alla DNS-förfrågningar ska skickas genom den säkra VPN-tunneln, men under särskilda omständigheter kan en förfrågan skickas till din internetleverantör istället. NordVPN skyddar mot dessa läckor.

NordVPN

Bäst VPN i test!

Upp till 68% rabatt!
VPN-Sverige fixar alltid bäst pris åt dig

Skaffa NordVPN nu!