Rysslands GP

Se Rysslands GP live och gratis

FORMULA 1 RYSSLAND GP 2024

Loppet kommer att köras i Sotji i Ryssland, som utöver F1 är bäst känt för vinter-OS 2014. Rysslands GP 2024 kommer att köras i Sotji Autodrom.

Vill du se Rysslands GP live-streams gratis?

Allt som behövs är en VPN-anslutning


Bäst VPN för att streama Formel 1

nordvpn

Bäst VPN i test!

NordVPN är en snabb och billig VPN-tjänst, med 6000+ servrar i 60 länder.

+ Streama innehåll från hela världen


Fortfarande förvirrad?

Formel 1 McLaren
Om du vill veta mer, eller få mer detaljerade instruktioner för hur det går till kan du trycka på knappen här under.

Se Formel 1 live


Mer om Sotji Autodrom

När byggdes banan?

Sotji Autodrom, designad av Hermann Tilke, är i själva verket en gatukrets som utvecklades ur vägarna som byggdes för stadens vinter-OS 2014.

När hölls Rysslands första Grand Prix?

Formel 1:s första ryska Grand Prix någonsin ägde rum den 12 oktober 2014. Tävlingen vanns av Mercedes Lewis Hamilton, som var halvvägs genom en fem-lopps vinnarstreak, för att slutligen bli korad som årets förare.

Hur går kretsen?

När du tittar på en karta över banan kan ditt öga inte låta bli att dras till den episka sväng #3, en 750 m vänstersväng med en konstant radie, som tar förarna runt utsidan av den dramatiska Poyushchiye-fontänen. Resten av banan kännetecknas av en serie 90-graders krökar kopplade till några snabba, strömmande raksträcker som inte är särskilt raka.

Var är det bästa stället att titta på?

Skaffa dig en plats i andra svängen (eller T2 Grandstand Vitaly Petrov, för att ge den dess rätta namn) för att övervaka spårets bästa omkörningsplats, innan bilarna återgår till full hastighet och slungar sig till tredje svängen.

Varför Sotji?

Sotji är en av Rysslands främsta badorter på sommaren, då staden ligger precis vid Svarta havet, medan loppets tidiga höstschema bör betyda att det är lagom varmt för att du ska kunna jobba på solbrännan. Om du inspirerades av stadens vinter-OS så får du vänta – skidsäsongen på orterna runt Sotji kommer inte att börja förrän i december.

Relevanta nyheter